Claire (neoverený zákazník)
Domček v Írsku je skvelým príbehom o tzv. slow food. Je to opakom fast foodu a skvele ide až do hĺbky odkiaľ jedlo pochádza. Príbeh je príjemný, pohodový o kuchárskej škole v Killorgally, ktorá je známa nielen prostredím, ale predovšetkým vyučujúcimi. Účastníci sa okrem varenia starajú o hospodárske zvieratá, pestujú bylinky, zbierajú zeleninu, aby si vážili odkiaľ jedlo pochádza. A bývajú v krásnych domčekoch neďaleko mora.
Hannah, pedantná právnička, ktorá sa rozhodla zúčastniť kuchárskej školy, aby sa naučila variť strávi po prílete do Írska noc v Dubline, kde natrafí na sebavedomého Conora a rozhodne sa, že čo sa stane v Dubline to tam aj zostane, avšak vôbec netuší čo je Conor zač.
Oceňujem detailný opis krásneho írskeho prostredia aj spôsobu života ako pomalšie tempo života, zmysel pre komunitu, vrelosť ľudí, typické írske pivo Guinness, whiskey či na mnoho spôsobov pripravené morské plody a ryby. Opäť sa mi zbiehali slinky a pivo som samozrejme aj ochutnala.
V príbehu okrem romantiky a vášne dvoch hlavných hrdinov nájdeme aj vyvíjajúce sa priateľské vzťahy medzi účastníkmi kurzu a hlavní hrdinovia nebudú jediní medzi ktorými to iskrí. Nájdeme tam aj akési tajomstvo, ktorého rozuzlenie prichádza až s poslednými stránkami. Núdza nebude ani o prípravu a ochutnávanie rôznych jedál a gurmánskych špecialít.